«4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras Innovation Quest (PatrasIQ) 2017»

07/04/2017

Η 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ (Patras Innovation Quest 2017), θα πραγματοποιηθεί από τις 07 έως 09 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

 

Aποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

 

Η 4η έκθεση Patras IQ στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει:

 

Προϊόντα καινοτόμων ιδεών που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα

Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία Α.Ε.Ι. και ερευνητικών φορέων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

 

Νεοφυείς & καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Αντίστοιχα, προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις.

 

Παράλληλα με τα παραπάνω, η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και εκπροσώπων φορέων σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας, στοχεύει στη συμβολή στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

 

 

Πηγή άρθρου: patrasiq.gr

 

 



Επιστροφή