Η «Μαύρη Παρασκευή» έρχεται και στην Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου

23/11/2016

 

Η Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) έρχεται πλεόν και στην Ελλάδα. Η Μαύρη Παρασκευή θα λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα, με δεκάδες καταστήματα ένδυσης και τεχνολογίας να γιορτάζουν την ημέρα αυτή με σημαντικές προσφορές, εκπτώσεις αλλά και εκδηλώσεις. Ο λόγος που η Μαύρη Παρασκευή λέγεται… μαύρη, είναι γιατί τα έσοδα από τις πωλήσεις της συγκεκριμένης περιόδου, είναι παραδοσιακά τα πιο σημαντικά της χρονιάς. Τα καταστήματα καταγράφουν κέρδη, έχοντας «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους.

 

Η Μαύρη Παρασκευή είναι μια γιορτή του εμπορίου που ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εικόνες με ουρές εκατοντάδων ή ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές κάνουν τον γύρο του κόσμου την Μαύρη Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό είναι τέτοια η «σημασία» της Μαύρης Παρασκευής για τους καταναλωτές, και τέτοιο το όφελός τους από τις προσφορές που συχνά σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε καταναλωτές που περιμένουν στις ουρές. Ας ελπίσουμε να μη γίνει κάτι τέτοιο και στη χώρα μας.

 

Στην Ελλάδα, ο θεσμός της Black Friday έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015 ενώ από φέτος πολλαπλοί νέοι τομείς συμμετέχουν όπως τα καταστήματα Public, τα οποία έχουν ήδη προ-ανακοινώσει ότι φέρνουν την Black Friday την Παρασκευη 25 Νοεμβρίου με εκπτώσεις και προσφορές.

 



Επιστροφή